Portret activisten

DLIzdXcWkAATTNc

Lees het artikel hier:

https://www.demorgen.be/buitenland/-de-discriminatie-van-de-holebi-en-transgemeenschap-zal-stoppen-daar-ben-ik-zeker-van-b72bacac1/

Toen ik dit jaar aan mijn opleiding journalistiek begon, had ik wel verwacht dat ik de eerste stappen ging zetten richting een carrière in de media. Maar dat ik zou schrijven voor De Morgen tijdens mijn tweede week op school, had niemand mij ooit kunnen wijsmaken.

Daar stond ik dan in mijn hostelkamer in Zagreb. Ik verbleef er een paar dagen om een conferentie voor LGBT+ activisten bij te wonen. Opeens krijg ik een telefoontje van het opleidingshoofd van journalistiek: ‘het ligt vast, De Morgen wil een stuk van je.’ Ik moest mij inhouden om geen kreet van geluk uit te slaan. Je probeert het toch een beetje professioneel te houden. Van zodra ik ophang, maak ik een vreugdedansje. Ik ging meteen opzoek naar mensen die een interessant verhaal te vertellen hadden. Al snel had ik er drie: Tiago, Saga en Anna. Een voor een unieke mensen met al een straf leven achter de rug.

De deadline was kort. Vrijdag kreeg ik het bericht dat ik een artikel moest schrijven, zondag moest het online staan. Slaap heb ik dat weekend niet veel gezien. Maar ik zat in een adrenalinerush en het schrijven verliep vlotter dan verwacht.

Uiteindelijk verscheen het zondagavond online. Een artikel in De Morgen met mijn naam eronder, ik kon het bijna niet geloven. Maar het gevoel dat ik kreeg toen ik besefte dat dit echt was, bevestigde mijn keuze om de journalistieke wereld in te stappen. De rush, het schrijven en het resultaat: er is niks beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s